Камини с въздушна риза

Камини с въздушна риза

Съвременни камини с въздушно отопление на повече от едно помещение!

Нов съвременен и ефективен начин на отопление с въздуховди, бързо затопляне на повече от едно помещение- половин час след запалване на камината. Препоръчва се там, където няма кой цял ден да поддържа камината, целта е бързо затопляне. Когато камерата е чугунена тя задържа дълго време топлината и я отдава. Метода е значително по-евтин като инвестиция, в сравнение с водното отопление. Отопляватат се площи до 180-200 кв.м. Принцип на отопление по въздушен път: Камината се конструира така, че около камерата има строго определени въздушни пространства, които са изолирани с високоплътностна минерална вата. Студеният въздух навлиза под камерата, минава около нея като се затопля и се събира в булото, от там топлият въздух с помощ на специални вентилатори- така наречените екстрактори се отвежда по другите стаи, чрез системата от въздуховоди. Те могат да преминават по тавана, в стаите- при многоетажно строителство или в подпокривното пространство в еднофамилни къщи. Най-важното в този метод е правилното изграждане на облицовката на камината с въздушни пространства и изолации.

-    Монтаж горивни камери с въздушна риза:

При монтаж на горивна камера с въздушна риза, изискването е задължително да се пусне по 1 въздуховод от всяко помещение – обратно към вентилатора на горивната камера. Пример: при отопляване на три помещения – 6 въздуховода, 3 с топъл въздух към всяко помещение и 3 въздуховода обратно към вентилатора. По този начин въздухът циркулира в цялия обект. Ако не се спазят изискванията, има голяма опасност вентилатора да засмуче дим от горивната камера.
При този вид монтаж е много важно първичният въдух (под горивната камера от ф60 – ф110), да бъде отведен с въздуховод навън. Горивната камера има термостат, който отваря при 60 градуса. Под 60 градуса вентилаторът автоматично се изключва (за да не вкарва студен въздух). Към комплекта е включен и регулатор за обороти – увеличаваящ или намаляващ силата на въздушния поток. Горивната камера трябва да се монтира на готова (чиста) настилка, за да не засмуква вентилатора прах и мръсни частици.  При ремонтни дейности, вентилатора трябва да се изключи, за да не засмуква прах от строителните материали (вентилатора може да изгори).

Другата важна подробност, на която трябва да се спрете е и размерът на камината. В случай, че живеете в просторна къща, можете да заложите на голяма и с въздушна риза, която да заема централно място в огромния Ви хол. Като основен акцент, тя трябва да бъде достатъчно ефектна без значение от конкретния стил. Различните  видове могат да удовлетворят именно това, тя да се превърне в най- важния елемент във Вашия дом. Огромните размери обаче, са невъзможни за маломелно жилище. В този случай трябва да подберете по- класически умален модел. Той ще се впише както в интериора, така и в квадратурата на апартамента.
При повечето модели с въздушна риза изгледът на живия огън е от съществено значение, като изработката и материалът на стъклото позволяват по- добра видимост и по- красива гледка. Това отново допринася за изключителната атмосфера, която една френска камина може да предложи. В повечето случаи, те са изработени от камък, а облицовката е тази, която отличава моделите един от друг. Изяществото на лините и перфектните декорации на камините са основното предимство, което кара все повече хора да се спрат на тях. Те съвършено допълват модернистичният стил на хола или всекидневната или пък правят атмосферата още по- класическа, взависимост от целта Ви.

Около камината се изгражда въздушна риза. От нея тръгват тръбопроводи, които достигат до отделните помещения. Въздуховодите завършват с клапа във всяка стая. Студеният въздух нахлува от отвор под камината, минава през въздушната риза, където се нагрява. Вентилаторът го нагнетява в тръбопроводите. През клапите топлият въздух се изхвърля в стаите и ги затопля. Чрез клапите се регулира притокът на горещ въздух. Ако в някое помещение клапата е затворена, въздухът се разпределя по другите. Въздуховодът трябва да тръгва малко под най-горната точка на камината, за да остава въздух за отопление и в помещението, където е камината. То се топли и от излъчваната през стъклото на вратата топлина. Задължително е да се предвиди начин, въздух да достига до горивната камера за поддържане на горенето.

Разнообразието  позволява да изпълните и най- смелите си мечти и да реализирате и най- претенциозните желания. Камина с въздушна риза не е просто средство да затоплим дома, а начин да почувстваме уюта и романтиката на домашната обстановка. Удобен фотьойл и книга в ръка пред една от многобройните френски дизайни, това вече не е просто сантиментален откъс от филм, а Вашето ежедневие в новия Ви дом. Изберете ли този начин на отопление и декорация, Вие ще получите висококачествени димоотвотни тръби и изолации. Поддръжката на камините с въздушна риза е изключително лесна задача, тъй като има френска и италианска козметика за почивстване, с която ще излъскате перфектно и най- малкия детайл на облицовката.

Покажи :
Сортиране по:

Призма - Въздушна риза

Български горивни камери - Модел призма с въздушна риза - Производител тм Камини Евростандарт20 годи..

3 810 лв.

Г - образни - Дясна - Въздушна риза

Български горивни камери - Модел Г - Образни ДЯСНА с въздушна риза - Производител тм Камини Евростан..

3 210 лв.

Г - образни - Лява - Въздушна риза

Български горивни камери - Модел Г - Образни ЛЯВА с въздушна риза - Производител тм Камини Евростанд..

3 210 лв.

Едно лице - Въздушна риза

Български горивни камери - Модел Прав панел с въздушна риза - Производител тм Камини Евростандарт20 ..

3 090 лв.

Камини с въздушна система Камина с въздушна риза СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 25 РАБОТНИ ДНИ

Камина с въздушна риза

Камина с въздушна риза :- българска горивна камера с въздушна риза 15kw- вграден мощен вентилатор по..

0 лв.

Реализирани камини Камина тип картина СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 25 РАБОТНИ ДНИ

Камина тип картина

Изчистен модел камина с рамка около горивна камераКамина с въздуховоди вградена горивна камера -Вгр..

0 лв.

Камини за вграждане Камини с топъл въздух СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 25 РАБОТНИ ДНИ

Камини с топъл въздух

Камини с топъл въздух - въздушна риза- българска горивна камера с въздушна риза- вграден мощен венти..

0 лв.

Камини с въздушна система Клапи за камини НАЛИЧЕН

Клапи за камини

Регулируеми клапи за топъл въздух- Клапи за въздуховоди ф125 - Клапи топъл въздух ф 125 - Монтаж ..

0 лв.

Камини с въздушна система Вграден въздуховод за камини НАЛИЧЕН

Вграден въздуховод за камини

Вграден въздуховод за камина - въздуховод изолиран - Клапи за тоъл въздух ф125 - Пожароустойчив ги..

0 лв.

Камини с въздушна система Вграден въздуховод за камини НАЛИЧЕН

Вграден въздуховод за камини

Въздушна система за отопление с камина - Вграден излолиран въздуховод ф125 - Клапа за камина ф125З..

0 лв.

Камини с въздушна система Външен вентилатор за камини СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 25 РАБОТНИ ДНИ

Българска камина с въздушна риза

Българска горивна камера с въздушна риза. - Вграден вентилатор 880м3 - Отопление на къща 2 етажа- ..

0 лв.

Камини с въздушна система Вграждане на въздуховод СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 25 РАБОТНИ ДНИ

Вграждане на въздуховод

Въздушна система на камина:- въздуховод за топъл въздух- конструкция и вграждане с гипсокартон- монт..

0 лв.

Камини за вграждане Камини със странично стъкло СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 25 РАБОТНИ ДНИ

Камини със странично стъкло

Интериорна ъглова камина с рамка от мрамор.Реализирана камина с вградена българска горивна камера с ..

0 лв.

Камини с въздушна система Въздуховод вграждане СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 25 РАБОТНИ ДНИ

Въздуховод вграждане

Вграден въздуховод изолиран за камини - Конструкция профили - Пожароустойчив гипсокартонОтносно це..

0 лв.

Камини с въздушна система Въздушна система СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 25 РАБОТНИ ДНИ

Въздушна система

Въздушна система за отопление с камина с въздушна риза - Разклонителна кутия ф 125 - Изолиран възд..

0 лв.

Камини, въздушна, система