модерни камини на дърва

Публикувана от evrostandart 24.03.2017 0 Коментари Камини Евростандарт ООД,

Модерни камини от „ Евростандарт”!

 

Модерни камини

С течение на времето камината все повече е губела основното си предназначение – да служи за готвене и отопление – и се е превръщала по-скоро в белег на определен социален статус, психологически компонент, съществен елемент от интериорния дизайн. Променил се е и външният й вид. Единственото, което не е изчезнало през годините, е усещането за уют, създавано от камината, усещането, че това е символа на семейството, на домашното спокойствие, на вътрешната човешка топлина.

Вие искате да запазите точно това вълшебство, но без да се налага да правите компромиси с дизайна. Не харесвате класическите стилове, много са ви натруфени. Битовият също не е за вас. Разгледайте различни модели модерни камини.

Какво всъщност се разбира под „модерни ”?

Модерни камини са тези, които отговарят на съвременните тенденции и разбирания за мода и дизайн:

  • изчистени линии;
  • ясно изразени геометрични форми;
  • минималистичен дизайн;
  • функционалност.

 

 

Модерни камини

В повечето случаи  означава дизайн с много опростени форми, сведени до основните необходими елементи. Те пасват идеално на жилища с модерно обзавеждане, в които детайлите са малко, цветовете – в изобилие или съвсем ги няма, геометричните форми са на почит и всичко освен красиво е и практично.

Някои модели  са с толкова изчистен дизайн, че отворът за огъня се превръща в единствен акцент. (Той просто е единственото видимо нещо.)

В случай, че изчистените форми не ви се нравят достатъчно, можете да помислите и за някои от моделите модерни камини, които са с дизайн в диаметрално противоположната на минимализма посока. В този случай максимализмът означава по-скоро интерпретация на стиловете.

Функционалността, практичността, удобството, простите форми – това са основните принципи, които се спазват в случая. Те определят и типа на детайлите около камината. Затова не е изключено в някой дом да видите модерна камина, в близост до която са разположени рафтове, ниши и конзоли.

Какви материали са типични за изграждането ?

 

Модерни камини
модерни камини

 

Всякакви – ние, специалистите от фирма „ Евростандарт” заставаме зад това твърдение с целия си професионален опит. И все пак, най-предпочитани от потребителите са модерни камини от дялан камък, полиран камък или метал – чугун, неръждаема стомана (инокс), мед. Комбинацията от материали е доста по-рядка отколкото при клюасическите камини, но е възможна. При този тип отоплителни тела в модерен стил по-голямата част от крайния резултат е изцяло в ръцете на дизайнера.

Какво е най-важното, което трябва да знам при избора между някои от многобройните модели ?

 

 

Модерни камини
модерни камини

 

След като се акцентира върху практичността и функционалността , преценете добре комина, площта, размерите – избирате нещо, което ако е добре направено, може да остане дори за внуците ви.

Съобразете се с интериора на помещението. Независимо на какъв тип от многобройните модели се спрете, ако то е претрупано с мебели или има по-скоро ретро излъчване, едва ли ще направите удачен избор.

Помислете какъв стил предпочитате – минимализъм или максимализъм.

За какви помещения са подходящи ?

Модерно обзаведените фоайета и ресторанти на бизнес хотели. Жилища с интериор в минималистичен стил. Големи помещения без много мебели, в които модерната камина се превръща в акцент.

Всъщност модерните модели са много по-практични и функционални от по-голямата част от останалите модели. Проблемът е че стилът им (макар на пръв поглед простичък) се оказва доста претенциозен. Те просто не стоят добре в интериорен с по-ретро или класически дизайн.

За колко време ще е готова?

До 20 работни дни вашата камина ще е готова, изградена, облицована и ще можете да се разположите около нея. Фирма „ Евростандарт” има опит в проектирането и изработката на модерни камини. Доверете ни се, свържете се с нас и поръчайте! Оставете на нас грижата за всичко останало!