Горивни Камери на Твърдо Гориво : Евростандарт ООД

Публикувана от evrostandart 24.03.2017 0 Коментари Камини Евростандарт ООД,

Горивни камери и камини на твърдо горивоНезависимо от модела си, всички камини на твърдо гориво внасят уют и топлина в дома. А и почти всеки човек свързва представата си за романтика, домашна атмосфера, спокойствие и веселие именно с игривите пламъци в камината и с миризмата на подредените до нея, готови за горене дърва.

Когато обаче се стигне до реален избор на отопление за дома ви, добре е да се информирате за предимствата и недостатъците на отоплението с камини на твърдо гориво.

Горивни камери и камини на твърдо горивоПредимства на отоплението с камини на твърдо гориво

Ниска първоначална инвестиция. Този тип отопление изисква по-малко първоначални вложения от останалите, което значи, че можете да си поръчате по-добър модел, и то веднага, без това да разстрои бюджета ви.

Дълъг експлоатационен живот. Всички модели камини на твърдо гориво са здрави и можете да ги ползвате години наред. Достатъчно е да ги чистите редовно и да правите редовно профилактика на комина.

Евтино гориво. КПД-то на една камина на дърва и въглища е между 75% и 80%. Самото гориво е евтино и не е проблем да се снабдите с него. Първоначалната инвестиция в този начин на отопление се изплаща в рамките на 2 до 4 години.

Към всичко това, разбира се, трябва да се добавят и чувството за уют, романтика, спокойствие, които са неотменна част от ползите при отопление на дърва и въглища.

Недостатъци на отоплението на камини с твърдо гориво

Постоянно подаване на гориво. Ако искате да ви е топло, трябва често – често да слагате нови дърва . Не можете просто да я запалите веднъж и да оставите камината да гори.

Постоянна поддръжка. Трябва да се справяте с пепелта и да почиствате камината редовно преди да я запалите.

Горивни камери и камини на твърдо гориво с въздушна ризаПовече грижи при доставката и съхранението на горивото. Дърва и въглища можете да си купите лесно и бързо. Трябва само да си осигурите транспорт или да доплатите за такъв. Преди това обаче трябва да измислите къде да ги съхранявате. Мястото трябва да е сухо, достатъчно голямо и в същото време да е на удобно място, защото през зимата често ще трябва да отскачате за дърва и/или въглища.

За какви случаи ви препоръчваме камини на твърдо гориво

Разбира се, ако сте готови да преглътнете недостатъците на този тип отопление в името на уюта и ниската цена на горивото, можете да поръчате такава камина за жилището си.

Най-често обаче клиентите ни поръчват камини на твърдо гориво за вили, къщи за гости, хотели и механи. Според нас също това е най-разумният вариант за употребата им. Разходите ви са малки, а поддръжката на огъня и на самата камина се приема по-скоро като част от почивката. Много хора смятат наличието на камина на дърва и въглища в хотела или в къщата за гости, в която са отседнали за лукс и са готови да платят повече, за да почиват около огъня, в романтична атмосфера.

Какво ви предлагаме ние

В екипа на фирма „Камини Евростандарт” работят специалисти в изграждането и облицовката на камини на твърдо гориво. Ако сте решили, че искате да се отоплявате по този начин, свържете се с нас. Ние ще направим оглед на мястото, за да преценим каква ще е подготвителната работа. В случай, че в дома ви не е предвидено място за камина, техническата работа преди монтирането на самата камина ще е доста повече.

Ще вземем размери и след това ще обсъдим с вас каква искате да е облицовката. Ако все още не сте взели решение, нашите дизайнери ще ви помогнат.

Камината ще е готова до 20 дни, след което ще изпратим екип, който да я монтира и да направи облицовката.

Свържете се с нас и изберете вашата камина на твърдо гориво от „Камини – Евростандарт”.