битови камини монтаж и цени

Публикувана от evrostandart 24.03.2017 0 Коментари Камини Евростандарт ООД,

Битови камини –най-практичното решение

Трябва ви мултифункционално решение отоплението и уюта във вашия дом? Разгледайте някои модели битови камини! Те са изключително практични, удобни и красиви. Повечето потребители поръчват именно от тях.

Битови камини
Битови камини

В миналото днешните битови камини са били центъра на всяка къща. Те са били източникът на топлина, внасяли са уют в помещението, готвело се е на тях. Събирането на семейството около камината също е било изключително важен ежедневен ритуал. Сами разбирате откъде идва името на този тип модели – те просто са били основна част от бита на всеки човек. С времето, особено в наши дни, те са добили и специална естетическа стойност. Въобще, всички модели битови камини съчетават в себе си практичност, могофункционалност и красота.

 

Какви по-конкретно са ползите от това да се спрете на битова камина?

Ефективно отопление. Ако има някой модел камина, който със сигурност може да осигури достатъчно топлина и през най-сттудените дни, то той със сигурност е от типа битови камини. Тяхно основно гориво са дърва и брикети. Те отделят голямо количество топлина и при добре изградени въздуховоди могат да затоплят равномерно цялата къща.

 

Енергийна ефективност. Всички битови камини, независимо от модела, ви помагат да намалите значително сметките си за отопление. Да, трябва да купите дърва, но особено за по-големи жилища, това ще ви излезе по-евтино отколкото да се отоплявате с електричество.

 

Многофункционалност. Всяка битова камина може да бъде използвана за подгряване на вода или ястие, правене на кафе и чай или дори за готвене. Това ще ви спести от разходите за електричество. Да, няма да готвите само на нея, естествено, но подгряването на напитките и супата, ще ви излязат доста икономично. Правенето на специалитети на жар или на боб в гърне ще си е истинско романтично изживяване.

Независимост. След всички посочени по-горе предимства вече знаете, че всички модели битови камини са едно малко чудо. Те осигуряват топлина (а понякога и храна) във вашия дом, независимо от електрическите компании, авариите, бурите и виелиците. Вие решавате какво гориво да ползвате, кога да го поръчате, къде да го съхранявате. Можете спокойно да наредите всичко така, както е най-изгодно за вас.

Уют. Където и да сте видели битови камини, със сигурност са ви направили впечатление. Все едно дали в нечий хол, в механата на къща за гости, във фоайето на хотел или в някой ресторант. Те винаги придават на помощението особен уют и създават усещане за спокойствие и топлина.

Какви видове битови камини има?

 

Битова камина
Битова камина

Разнообразието от модели всъщност е огромно. Нашите специалисти, от фирма „Камини Евростандарт”, обикновено предпочитат да изслушат клиента за това как той си представя своята битова камина, да определят размера й, да огледат помещението и след това да предложат конкретен стил и облицовъчен материал. Естествено, ще ви консултират и за това какъв тип горивна камера е най-добре да изберете.

 

 

Най-често използваните материали за облицовка на битови камини са различни видове естествен камък, огнеупорни тухли, комбинирани с метал или дърво.

От фирма „Камини Евростандарт” ще ви предложим подходяща френска горивна камера или българска горивна камера, която се изработва по поръчка.

 

 

Битови камини
Битови камини

Като форма и размери вариациите на битови камини също са многобройни. Те могат да бъдат ъглови, заоблени или със съвсем класическа форма. Как точно ще изглежда вашата камина зависи и от функциите на помещението, в което ще се поставя – ресторант, дневна – от стила на интериора, от площта, с която разполагате.

 

Как се определя цената на различните модели битови камини?

 

Цената зависи от горивната камера, вида материал, който ще се използва за облицовка и размера на камината.

 

Свържете се с нас – фирма „Камини Евростандарт”. Ние ще ви консултираме по време на избора на горивна камера и стил на камината. Ще изготвим за вас проект, ще изработим, доставим и монтираме най-добрата битова камина за вашето помещение.